michellesmat

Chokladsås

Idag gjorde jag denna fantastiska chokladsås till marängsvissen! Receptet är från en kollega och god vän som arbetar som hemkunskapslärare och är helt fantastisk på att laga mat. Denna chokladsås är superenkel och påminner faktiskt väldigt mycket om chokladsåsen man får på Mc Donalds.. 😉 Själv tycker jag såsen är godast lite ljummen medans min sambo vill ha den kokhet direkt ifrån kastrullen! Konsistensen blir tjockare ju svalare den är. Om det blir något över går det alldeles utmärkt att spara såsen i kylen. Den blir då ganska tjock men värm den lite så blir den perfekt!Choklasåsen är beräknad till ungefär 5 personer.

Detta behöver du:

  • 50g Smör
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl grädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Såhär gör du:

Blanda alla ingerdienser i en kastrull. Smält ihop och låt koka i några minuter. Rör ofta så den inte bränner fast i botten. Låt svalna något innan servering, servera med vaniljglass och banan eller någon annan frukt eller bär. Barnsligt gott!