michellesmat

Krutonger

Jag hade alldeles för mycket färskt bröd över från helgens brunch, och eftersom jag inte är ett stort fan av att slänga mat passade jag på att göra egna rostade krutonger. När man köper nybakta bröd i butik eller i bageri är det sällan man kan spara det mer än ett par dagar, om man har kvar brödet i papperspåsen man köper det i håller det knappt till kvällen utan att brödet blir hårt. Att göra egna krutonger är oförskämt enkelt och blir mycket godare än det du köper i butik. Testa med lite olika bröd, mörkt bröd, surdegsbröd eller varför inte ett bröd med torkad frukt i? Bara fantasin sätter stopp!

Detta behöver du:

  • Bröd, Gärna lite torrt
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Ev. socker

Sätt på ugnen på 175 grader. Skär brödet i täringar. Sprid ut på en plåt och ringla olivolja över. Strö på flingsalt och socker (om brödet inte är sött i sig själv). Sätt in plåten i ugnen. Beroende på hur stora bitar bröd du skurit tar det allt ifrån 15 min till 30 min. Ta gärna ut plåten och rör om efter halva tiden. När brödbitarna är hårda är krutongerna klara.
Servera exempelvis till en Cesarsallad eller soppa.

Smaklig måltid!